Mohács blog

Munkatalálkozó a mohácsi csatatérről

2018. június 01. 21:33 - Emlékeztető

mohacs_workshop3.jpg

Izgalmas és sokrétű szempontrendszerrel és megközelítési módokkal veszik górcső alá az 1526-os mohácsi csatateret azon a szakmai értekezleten, amelyet a Janus Pannonius Múzeum, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja és a Pécsi Tudományegyetem szervez június 9-én 9:00 és 16:30 között a pécsi Csontváry Múzeumban (Janus Pannonius utca 11.). A tudományos találkozó célja, hogy számba vegye az 1526-os mohácsi csata rekonstrukciós lehetőségeit az újabb terepi kutatások tükrében.

A szakmai találkozón elhangzó előadások és beszélgetések a szervezők reményei szerint fórumot nyújtanak az ütközet topográfiai viszonyaival és lefolyásával kapcsolatos régi és újabb nézőpontú elemzések összevetéséhez, továbbá lehetőséget kínálnak a csatatérhez kapcsolódó régészeti-, történeti-, valamint a hadszíntérre vonatkozó kutatások és módszertanuk ismertetésére.

A fórumon való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges. A részvételi szándékot a szervezők a mohacsicsata@jpm.hu címre kérik jelezni 2018. június 5-ig

Bővebben itt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mohacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7714017902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása